A l’exposició s’han venut 40 quadres, l’import del qual s’ha lliurat a Càritas Parroquial de Torredembarra.

De l’11 de març al 7 d’abril la Sala Lluís d’Icart de l’Ajuntament de Torredembarra ha acollit l’exposició de pintura de Rosa M. Camps, artista local nascuda a Reus i que va passar gran part de la seva vida entre la Riera de Gaià i Torredembarra, on ens va deixar el 8 de novembre de 2020.

L’exposició, de més de 50 quadres, ha servit per vendre les obres d’art per un preu d’entre 50€ i 100€ a favor de Càritas Parroquial de Torredembarra, per desig exprés de la mateixa artista com a llegat a l’entitat, amb la qual s’han recollit 2.515 €. Finalment, amb la venda de les últimes obres al tancament de l’exposició, s’ha assolit la xifra de 2.715 €.

Des de Càritas Diocesana de Tarragona volem agrair aquesta donació a Rosa Maria Camps, pel seu altruisme en vida, ja que una de les seves darreres voluntats va ser donar l’import recaptat de la seva exposició de pintures, així com també a la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Torredembarra per la cessió de l’espai expositiu.

Fotos: Oriol Ventura Pedrol – Càritas Diocesana de Tarragona

Trajectòria de Rosa M. Camps

Rosa Maria Camps va néixer a Reus l’any 1928 i la seva infantesa va estar marcada per la Guerra Civil. Camps va rebre formació artística des de ben petita, atès que a casa dels seus pares es respiraven inquietuds artístiques. Seguint les referències de mestres com Ceferí Olivé, Nicolau Amate i Joan Ciuró, va crear obres d’art originals i úniques. Durant la seva trajectòria artística, va fer dibuixos amb ploma i carbonet que perduren fins a l’actualitat. La seva formació artística va tenir lloc a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona on va aprofundir en la formació de pintura a l’oli, que havia iniciat a casa.

Al llarg del seu aprenentatge va experimentar, sobretot, amb aquarel·la. La seva pintura va tenir un recorregut de més acadèmic cap a l’impressionisme posant en relleu el tractament de la llum i el color. Camps, tenia una especial admiració dels paisatges i els llocs que li eren propers, els quals va exposar a diferents localitats del Tarragonès. Va tenir un reconeixement a l’ExproReus i va fer exposicions a Altafulla, la Riera, Ardenya i Reus. També va participar en exposicions col·lectives a Torredembarra, moltes d’elles amb el Col·lectiu Arc Iris.

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa