Necessitats bàsiques

El programa pretén garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones ateses des de Càritas, i vetllar per la millora de la situació de les famílies beneficiàries des d’una perspectiva integral, inclou ajuts directes, en efectiu o bé en espècie per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, habitatge, subministraments de la llar, medicació, transport, roba, material escolar, beques menjador, etc.

Aquest programa està directament relacionat amb el programa d’acollida i acompanyament que es realitza des de les Càritas parroquials, arxiprestals i la Càritas Diocesana. Sovint, per poder començar un procés d’acompanyament, cal que les persones i famílies disposin dels recursos econòmics necessaris per garantir una vida digna.

Es concreta en:

  • Ajut alimentari, també infantil.
  • Rober.
  • Ajut mobiliari i complements de la llar.
  • Ajut econòmic a les persones.

Persones beneficiades

Punts de servei

Gent Gran

SERVEI DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS

Servei que ofereixen les diferents Càritas Parroquials amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques en matèria d’alimentació, amb un complement de productes per a la higiene personal i neteja de la llar. Les famílies o les persones tenen l’opció d’escollir els productes que s’ofereixen en el SDA, exposats en prestatgeries a l’estil d’una botiga de queviures.

Aquest projecte incideix en la dimensió promocional i educativa de les persones ateses a través de l’acompanyament dels voluntaris durant el circuit per escollir els diferents productes. Algunes  Càritas Parroquials porten a terme tallers vinculats als SDA (cuina, gestió domèstica, salut i nutrició,..) per facilitar un espai de millora de les habilitats domèstiques de les persones ateses.

SERVEI D’ALIMENTS

Servei que ofereixen les Càritas parroquials que no tenen implantat la metodologia del SDA en el repartiment d’aliments. L’objectiu és cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i altres productes de neteja de la llar /higiene personal entre aquelles famílies i/o persones soles en situació de risc d’exclusió social.

Gent Gran
Gent Gran

LLET I FARINETES

L’objectiu principal del projecte és treballar amb les famílies coneixements bàsics per a tenir cura dels seus nadons i assegurar la correcta alimentació dels infants fins als 14 mesos. El projecte consisteix en proporcionar la llet i farinetes necessaris pel creixement sa del nadó i impartir xerrades quinzenals informatives per la cura integral de les necessitats dels nadons, així com una atenció personalitzada per resoldre dubtes sobre els temes treballats o altres que puguin sorgir en el nucli familiar.

El projecte es desenvolupa a Càritas Interparroquial de Reus.

SERVEIS D’AJUDES ECONÒMIQUES

Les famílies o persones soles en situació de pobresa severa i amb un alt risc de vulnerabilitat, no disposen dels recursos materials necessaris per fer front a les despeses per a cobrir les seves necessitats bàsiques en relació al manteniment bàsic de la llar (rebuts de lloguers, subministraments, …), a la millora de la salut (medicaments, productes de suport tècnic -ulleres, odontologia, ortopèdia- ), a l’escolarització i formació (material escolar).

Als serveis d’acollida és on es detecten aquestes necessitats entre les diferents famílies ateses. Es valoren les ajudes econòmiques puntuals com a part d’un acompanyament integral per a que les persones puguin iniciar un procés de recuperació social i econòmica, tenint garantides unes condicions de vida dignes.

Les conseqüències econòmiques que han comportat les mesures de seguretat davant la crisi sanitària, ha afectat greument a moltes llars. Per aquest motiu, s’ha creat el fons extraordinari COVID-19.

Gent Gran
Gent Gran

MOBLES I ESTRIS

L’objectiu del projecte és cobrir les necessitats de mobiliari de les famílies amb recursos econòmics insuficients per poder-los adquirir en establiments normalitzats. Consisteix en oferir a un preu simbòlic i/o gratuït el mobiliari i complements de la llar.

FILIGRANA

El projecte Filigrana de reciclatge i reutilització de la roba, complements, estris de la llar i mobiliari infantil, està adreçat a les persones i les famílies amb pocs recursos econòmics que no poden cobrir aquestes necessitats bàsiques a través del mercat normalitzat.

Un dels objectius principals del projecte és garantir l’entrega social a persones/famílies que es troben en risc d’exclusió social.

La roba que recollim a través de les parròquies i robers Filigrana es porta al magatzem on es selecciona, condiciona (renta, planxa, repassa …), s’emmagatzema classificada per talles i temporada, fins que s’envia als robers Filigrana i a altres entitats socials amb les que col·laborem.

Des del magatzem també s’ofereix l’espai que possibilita la realització de l’assignatura obligatòria de Servei Comunitari per part d’alumnes de 4t d’ESO dels IES. 

Gent Gran

Testimonis

"Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit mus, a egestas mollis nulla venenatis quis"

Nom Cognom

"Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit mus, a egestas mollis nulla venenatis quis"

Nom Cognom

"Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit mus, a egestas mollis nulla venenatis quis"

Nom Cognom

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa