EMERGÈNCIES

Des de Càritas Diocesana de Tarragona col·laborem en la recollida de fons per les emergències de caràcter extraordinari i humanitari que es produeixen arreu del món. Recenment hem col·laborat amb la recollida de fons per l’emergència del volcà Cumbre Vieja a les Canàries, de la guerra a Ucraïna, el terratrèmol a Turquia i Síria i al Marroc i ara amb l’emergència a Terra Santa. A través de Càritas es garanteix l’arribada dels fons al destí.

emergència a terra santa

SITUACIÓ DE L’emergència

 

Des del 7 d’octubre del 2023 Gaza viu una crisi humanitària que converteix la regió en una zona pràcticament inhabitable.

Les morts de civils continuen augmentant diàriament i la manca d’accés a aliments, aigua potable i tractament mèdic està posant la població civil en una situació de risc encara més gran. A més, el 85% de la població ha estat expulsada de casa seva, més del 60% dels habitatges han quedat destruïts o danyats i les escoles s’han vist obligades a tancar.

Sota la runa la vida es fa insuportable per als 2,2 milions de persones que s’hi troben atrapades.

la resposta de càritas

Comptem amb un equip de Càritas Jerusalem que treballa directament a la Franja de Gaza. Després de la destrucció parcial de la clínica de Càritas per un bombardeig, el personal sanitari s’ha reorganitzat en tres equips que atenen la població al sud de la Franja.

Malauradament, la crisi humanitària no acabarà a curt termini. Per això Càritas Jerusalem ha llançat una crida d’emergència amb dos objectius:

Oferir atenció primària en salut a 7.000 persones.
Fer arribar diners en efectiu a 2.750 famílies per cobrir les necessitats bàsiques en una situació d’enorme increment dels preus. 500 d’aquestes famílies viuen a Cisjordània, on el bloqueig els impedeix continuar amb les feines o els mitjans de vida.

Aquesta crida necessita assolir els 2,95 milions d’euros per atendre 35.720 persones durant l’any que ve.

 

Necessitem la teva ajuda

 

Des de Càritas Espanyola ja s’ha respost a la crida de Càritas Jerusalem amb un primer enviament de 250.000 € que es destinaran íntegrament a atendre les famílies a Gaza.

Necessitem el suport de tota la societat per atendre les víctimes del conflicte i donar-los suport abans les dures condicions de vida que pateixen. Pots fer el teu donatiu directament als comptes de Càritas Espanyola que trobaràs a continuació:

 

CÁRITAS ESPAÑOLA 

Caixabank ES87 2100 5731 7602 0048 3702

Santander ES64 0049 6791 7121 1601 6165

 

terratrèmol al marroc

SITUACIÓ DE L’emergència

 

La nit del divendres 8 de setembre es va produir al Marroc un fort sisme amb una magnitud de 7 graus a l’escala de Richter i amb l’epicentre molt a prop de Marràqueix. Diversos municipis de la zona han estat fortament sacsejats.

Els danys són immensos i el nombre de morts continua augmentant.

En aquesta zona altament turística però també amb molta vulnerabilitat, els efectes d’un sisme de tal magnitud són devastadors. Des de les primeres hores del matí de dissabte, els equips locals de Càritas i de l’Església catòlica valoren l’abast de la tragèdia.

Càritas Rabat també dona suport i resposta immediata davant aquesta emergència. 

la resposta de càritas

Càritas el Marroc s’ha desplaçat a Marràqueix per poder avaluar, amb els equips locals, l’extensió dels danys, demanar informació més precisa i així preparar una primera resposta d’emergència.

Des de Càritas Internationalis, ja s’està coordinant la resposta davant l’emergència i Càritas Espanyola està en contacte permanent amb Càritas el Marroc, oferint-li el nostre suport econòmic, però també logístic i humà que se’ns pugui requerir. 

L’equip de Càritas ofereix les condolences a les famílies afectades per aquesta catàstrofe i es proposa adoptar mesures d’emergència coordinades amb les xarxes de Càritas.

Necessitem la teva ajuda

 

Així mateix, des de Càritas Diocesana de Tarragona hem obert la campanya d’emergència “Càritas amb el Marroc” per canalitzar la solidaritat de les persones de la nostra arxidiòcesi per ajudar les víctimes d’aquesta catàstrofe natural.

 

CAMPANYA D’EMERGÈNCIA: «CÀRITAS AMB EL MARROC»

BANC SABADELL ES81 0081 0088 1100 0296 3301

Bizum 00300

Cal que el concepte del donatiu sigui MARROC

o a través de

terratrèmol a turquia i síria

SITUACIÓ DE L’emergència

En el cas de Turquia, la regió més afectada és la diòcesi d’Anatòlia. La seva catedral, a la ciutat Iskenderun (al sud del país), es va esfondrar totalment i les oficines i espais de Càritas van patir forts danys.

En el cas de Síria, el terratrèmol aprofundeix el drama d’un país que arrossega des de fa més d’una dècada una guerra civil que ha deixat mig milió de morts i 6,6 milions de refugiats. “La primera resposta està centrada a habilitar centres de refugi per aixoplugar les persones que han perdut casa seva. A més, s’hi està facilitant menjar i sobretot abric, ja que les persones han fugit de casa seva amb el que s’ha posat”.

Els aeroports i les carreteres principals de la regió sud-est d’Anatòlia estan tancats i la majoria dels hospitals inservibles. El transport públic s’ha tallat parcialment i els ha deixat al servei en les tasques de rescat. Les escoles i els espais públics s’han tancat a tot el país.

la resposta de càritas

Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per atendre l’emergència humanitària provocada pels terratrèmols registrats aquest dilluns al sud-est de Turquia i nord de Síria. Fins ara, a causa dels sismes, ja s’han registrat més de 32.000 morts, més 82.000 ferits i més de 158.000 persones evaquades de les seves llars.

“La preocupació que ens transmeten tant des de Càritas Turquia com des de Síria és l’elevat nombre de persones que han perdut les cases en ple hivern. Els terratrèmols els van sorprendre mentre dormien i van sortir al carrer amb el que s’han posat malgrat que la temperatura estava sota zero”, explica Carmen Gómez de Barreda, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

Les oficines de Càritas Síria a Alep i Latàquia van patir greus danys, i gran part del personal, així com 4.500 famílies afectades, dormen dins d’edificis religiosos o en els seus automòbils, a causa del clima particularment sever. Càritas Síria està mobilitzant personal i voluntaris de Damasc i Homs, i està realitzant una avaluació de les necessitats per implementar una resposta ràpida.

Càritas Síria està monitoritzant la situació sobre el terreny, enmig de totes les dificultats que hi ha hagut per tenir comunicacions fluides. L’oficina executiva de Damasc s’ha desplaçat a Alep i Latàquia per donar suport a la primera resposta. Els equips d´Alep, Latàquia i Hama han finalitzat l´aixecament de necessitats coordinat amb altres organitzacions i autoritats locals.

 

Necessitem la teva ajuda

 

Així mateix, des de Càritas Diocesana de Tarragona hem obert la campanya d’emergència “Càritas amb Turquia i Síria” per canalitzar la solidaritat de les persones de la nostra arxidiòcesi per ajudar les víctimes d’aquesta catàstrofe natural.

 

CAMPANYA D’EMERGÈNCIA: «CÀRITAS AMB TURQUIA I SÍRIA»

BANC SABADELL ES81 0081 0088 1100 0296 3301

Bizum 00300

Cal que el concepte del donatiu sigui TURQUIA

o a través de

guerra d’ucraïna

SITUACIÓ DEL CONFLICTE

Segons el president de l’Organització Internacional per als Refugiats, “en anar a la guerra contra Ucraïna, Rússia està creant una crisi que posa en risc la vida de persones que es desplacen, i crea un patiment que sobrepassa res del que s’ha vist a Europa a dècades. Milions de persones estan en perill. Els governs del món han d’estar preparats per proveir d’ajuda i protecció la gent que fuig, així com els ferits de guerra”.

L’Organització Mundial de la Salut reitera la seva preocupació per la seguretat, la salut i el benestar dels civils afectats, i preveu una catàstrofe humanitària si l’escalada bèl·lica va a més.

La situació és molt canviant, i és difícil predir els passos següents.

la resposta de càritas

En aquest moment, tots els projectes estan tancats, tot esperant que la situació s’estabilitzi. Així mateix, donem suport als projectes de Càritas Ucraïna, a través de Cáritas Española i Caritas Internationalis, i de la resta de la zona per garantir la mobilitat segura i digna de les persones que veuen obligades a fugir de la guerra. Es fa especial atenció a les persones més vulnerables.

CÀRITAS UCRAÏNA

En la situació actual, les oficines de Càritas continuen atenent la població necessitada, tenint en compte els riscos actuals. Les 36 oficines al voltant del país i la Càritas nacional a Kíev i Lviv treballen en línia. Tots els programes estan en fase de reformulació. Depenent de la situació concreta de cada regió, també s’està evacuant el personal d’algunes oficines (sobretot a l’Est i Kíev).

Les oficines de Càritas que no estan sent atacades s’estan preparant per atendre els desplaçats interns.

càritas romania

Càritas Bucharest, Càritas Iași, Càritas Maramureș i Càritas Satu Mare han començat a avaluar la situació i establir equips de primera intervenció.

Càritas ha visitat els punts fronterers, i s’està en contacte amb les parròquies de la zona, que s’han implicat a fer seguiment de la situació ia mobilitzar els seus voluntaris.

CÀRITAS POLÒNIA

Com la resta de Càritas de la zona, Càritas Polònia està preparant l’acollida, l’allotjament i el transport segur per al massiu nombre de desplaçats que arriba al seu territori i que no para de créixer dia a dia.

CÀRITAS moldàvia

Càritas Moldàvia està oferint ajuda primerenca, i preparant-se per augmentar els serveis, a mesura que les famílies desplaçades ucraïneses creuen la frontera.

Necessitem la teva ajuda

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa