Sota el lema “Dietes saludables evitant el malbaratament”, els participants van poder aprendre a aprofitar aliments per crear diverses receptes.
Durant el mes de novembre la Fundació Espigoladors ha dut a terme diversos tallers de cuina d’aprofitament a les Càritas Parroquials de Sant Joan Baptista de Reus, Crist Rei a Reus, Sant Bernat Calvó a Reus i a Vila-seca.
Aquests tallers van comptar amb la participació activa de persones voluntàries i participants del programa de necessitats bàsiques. La presència d’aquest grup heterogeni en l’activitat ha resultat molt beneficiosa per a la comunitat, ja que ha estat una oportunitat per enfortir els llaços existents, compartir coneixements i difondre bones pràctiques.
En aquests tallers, hem abordat la problemàtica global del malbaratament alimentari que afecta moltes llars avui dia. Hem treballat per capacitar els participants, dotant-los de l’apoderament necessari per prendre decisions informades sobre la seva alimentació i gestionar-la adequadament.
Durant aquestes sessions, s’han compartit coneixements fonamentals sobre una alimentació completa i equilibrada. S’han proporcionat eines i recursos per organitzar millor els àpats, conservar i aprofitar els aliments de manera eficaç, així com tècniques de cuina que minimitzin el consum energètic en la preparació dels menjars.
Aquests tallers han estat possibles gràcies al suport financer de la Diputació de Tarragona. Aquest tipus d’iniciatives posen de manifest la importància de la col·laboració i el suport institucional per fomentar l’educació alimentària i la lluita contra el malbaratament.