«Encara donaran fruit a la vellesa» (Sl 92,15). En el missatge d’aquesta jornada, Francesc assegura que «una llarga vida és una benedicció, i els ancians no són pàries dels quals cal prendre distància, sinó signes vivents de la bondat de Déu que concedeix vida en abundància».

El Sant Pare recorda que «confiant en Ell, trobarem la força per lloar-lo cada cop més (cf. v. 14-20) i descobrirem que envellir no implica només el deteriorament natural del cos o l’ineludible pas del temps, sinó el do d’una llarga vida». En aquest sentit ens encoratja «a portar una ancianitat activa també des del punt de vista espiritual, cultivant la nostra vida interior per mitjà de la lectura assídua de la Paraula de Déu, de la pregària quotidiana, de la pràctica dels sagraments i de la participació a la litúrgia».

Francesc proposa «un canvi profund, una conversió que desmilitaritzi els cors, permetent que cadascú reconegui en l’altre un germà». Per això convida els ancians «a ser artífexs de la revolució de la tendresa […] aprenent a utilitzar cada vegada més i millor l’instrument més valuós que tenim, i que és el més apropiat per a la nostra edat: el de la pregària».

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa