Per segon any, Càritas emet la campanya de conscienciació “Elles som nosaltres”, per donar a conèixer l’exclusió social, pobresa i desigualtat que viuen milers de dones al món.

La proposta desenvolupa el fet que dones directives siguin ambaixadores de Càritas, durant una setmana i es vinculin amb una causa com són la precarietat i bretxa digital, conflictes i educació, situació de sense llar i emergències humanitàries entre d’altres. La finalitat és donar a conèixer la realitat de pobresa, exclusió i desigualtat que viuen milers de dones tant a Espanya com en la resta del món. Aquesta proposta té com a objectiu fer-ho extensiu entre els seus contactes a través de les xarxes socials i a més entre els grups d’interès de la seva empresa, amb la finalitat d’animar la solidaritat d’empleats i clients. La iniciativa durarà des del 6 fins al 15 de març.

Per altra banda, es tracta de posar de manifest el compromís i reconeixement que reivindiquen aquestes dones, per fer valdre el seu potencial com a motor del desenvolupament en les seves comunitats, famílies i dins les empreses.

Des de Càritas Diocesana de Tarragona (CDT), volem destacar que l’any 2022 de les 956 persones que es van atendre al programa d’inserció laboral, el 76% eren dones (725).

Aprofitant el motiu del Dia Internacional de la Dona i com a membres de l’Església pel Treball Digne (ITD), que també ha publicat un manifest, reivindiquem un canvi en l’organització de la societat on el centre sigui la persona i pugui tenir accés a un treball digne que suposi que dones i homes treballem en igualtat, dignitat, llibertat i seguretat. I, ens agradaria informar que les modificacions aplicades al Conveni del treball de la llar, han suposat un reconeixement quant a drets com la protecció davant de la desocupació. Però encara queda un camí per recórrer, quant a condicions particulars del treball d’una interna, que suposarien l’equiparació de drets laborals i de seguretat social.

DADES SOBRE LA DONA TREBALLADORA A ESPANYA

·         La bretxa salarial de gènere és de 4.721 euros any. La dona cobra un 20,9% menys que els homes.

·         Les ocupacions que tenen salari mitjà més alt estan masculinitzades.

·         Del total de persones aturades 3.024.000, més de la meitat són dones, 1.623.000

·         La taxa d’ocupació de les dones disminueix a mesura que tenen descendència.

·         El 75% de la població assalariada a Espanya a jornada parcial són dones.

*Fonts: Ministeri de Treball i Economia Social. EPA. CCOO. www.noticiasobreras.es

 

Més informació:  https://www.caritas.es/ellas-somos-nosotras/

https://www.iglesiaporeltrabajodecente.org/

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa