Expressa la seva solidaritat i proximitat amb aquestes Càritas germanes i obre una campanya de captació de fons per ajudar les víctimes

Càritas, 8 de febrer de 2023. Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per atendre l’emergència humanitària provocada pels terratrèmols registrats aquest dilluns al sud-est de Turquia i nord de Síria. Fins ara, els sismes han causat més de 5.000 morts i centenars de milers de ferits.

“La preocupació que ens transmeten tant des de Càritas Turquia com des de Síria és l’elevat nombre de persones que han perdut les cases en ple hivern. Els terratrèmols els van sorprendre mentre dormien i van sortir al carrer amb el que s’han posat malgrat que la temperatura estava sota zero”, explica Carmen Gómez de Barreda, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

La resposta humanitària de les dues Càritas s’està centrant precisament a obrir canals d’escolta per facilitar informació als afectats sobre espais de refugi. En el cas de Turquia, la regió més afectada és la diòcesi d’Anatòlia. La seva catedral, a la ciutat Iskenderun (al sud del país), es va esfondrar totalment i les oficines i espais de Càritas van patir forts danys.

“Caritas Anatolia, en coordinació amb les autoritats, està reunint les persones desplaçades en espais oberts i segurs i tractant de distribuir alguns àpats calents i roba. Les diòcesis d’Izmir i Istanbul estan recolzant i recol·lectant materials per enviar ajuda a la Regió d’Anatòlia”, explica Carmen Gómez de Barreda.

En el cas de Síria, el terratrèmol aprofundeix el drama d’un país que arrossega des de fa més d’una dècada una guerra civil que ha deixat mig milió de morts i 6,6 milions de refugiats. “La primera resposta està centrada a habilitar centres de refugi per aixoplugar les persones que han perdut casa seva. A més, s’hi està facilitant menjar i sobretot abric, ja que les persones han fugit de casa seva amb el que s’ha posat”, subratlla Bárbara Lorenzo, de l’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

Les oficines de Càritas Síria a Alep i Latàquia van patir greus danys, i gran part del personal, així com 4.500 famílies afectades, dormen dins d’edificis religiosos o en els seus automòbils, a causa del clima particularment sever. Càritas Síria està mobilitzant personal i voluntaris de Damasc i Homs, i està realitzant una avaluació de les necessitats per implementar una resposta ràpida.

Davant el devastador impacte dels terratrèmols, les Càritas nacionals que operen a tots dos països han alertat sobre les dificultats que tenen al terreny per rebre i distribuir ajuda en espècie. “L’ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa prioritza el lliurament d’efectiu”, precisa Bárbara Lorenzo.

Davant d’aquesta dramàtica situació, Caritas Española ha expressat la seva solidaritat i proximitat amb Càritas Turquia i Càritas Síria i ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per donar suport al pla de resposta.

Així mateix, des de Càritas Diocesana de Tarragona hem obert la campanya d’emergència “Càritas amb Turquia i Síria” per canalitzar la solidaritat de les persones de la nostra arxidiòcesi per ajudar les víctimes d’aquesta catàstrofe natural.

CAMPANYA D’EMERGÈNCIA: «CÀRITAS AMB TURQUIA I SÍRIA»

BANC SABADELL ES81 0081 0088 1100 0296 3301

Bizum 00300

Cal que el concepte del donatiu sigui TURQUIA

o a través de

www.caritasdtarragona.cat

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa