Gràcies al projecte Arrela’t de Càritas Diocesana de Tarragona en el qual hi participen més de 100 persones

El projecte Arrela’t de Càritas Diocesana de Tarragona està realitzant cursos de formació en competències lingüístiques bàsiques en català, coneixements laborals i d’estrangeria i coneixements de l’entorn a persones migrades en situació irregular.

En total entre els mesos de gener a juliol, es faran 8 cursos de 120 hores cadascun. Els cursos es realitzaran al Vendrell, Tarragona, Salou, Cambrils i Torredembarra. Aquesta formació compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Fons Social Europeu, i amb la coordinació dels respectius serveis municipals de Primera Acollida.

Aquest projecte contribueix a que les persones migrades es formin afavorint la seva integració a la societat d’acollida, ja que el coneixement de la llengua és un dels elements clau per a la inclusió social i laboral de les persones. Tots els cursos es fan en horari de matí i són presencials, per facilitar que, a més d’aprendre, les persones participants estableixin vincles i xarxes de suport entre elles.

Aquest seguit de formacions forma part d’un itinerari d’acompanyament a les persones que atenem a Càritas, que va des de la cobertura de les seves necessitats més bàsiques fins a la inserció laboral, perquè tinguin les oportunitats necessàries per a una vida amb tots els drets.

En els dos primers cursos, que es van iniciar el mes de gener i acaben aquest 19 de març, hi han participat 28 persones de Tarragona i del Vendrell. Aquest mes de març s’han iniciat els cursos a Salou i a Cambrils amb una participació de 29 persones. Les mesures COVID-19 han fet disminuir la capacitat dels cursos, tot i que hem detectat un augment de la demanda d’aquestes formacions i tenim la previsió de formar 104 persones al llarg de l’any 2021.

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa