• Càritas mobilitza inicialment 30.000 euros per atendre les necessitats bàsiques de les víctimes del sisme que va sacsejar bona part del país magribí. 

Càritas. – 15 de setembre 2023. La secretària general de Càritas Espanyola, Natalia Peiro, viatjarà aquest dissabte a Marràqueix per col·laborar amb Càritas del Marroc en la gestió de l’emergència humanitària provocada pel sisme registrat divendres passat 8 de setembre. Durant la visita, la secretària general estarà acompanyada de Laure Salies, referent d’Acció Humanitària de l’àrea de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

Després del terratrèmol de gran magnitud (6.8 a l’escala Richter) que va sacsejar amb duresa bona part del país magribí, Càritas Espanyola va activar una campanya d’emergència per canalitzar la solidaritat de la ciutadania i col·laborar en la resposta. Al llarg d’aquesta setmana, l’equip de Cooperació Internacional ha mantingut a més un contacte estret amb Càritas del Marroc per coordinar i mobilitzar possibles suports.

Els equips locals de la organització s’han desplaçat aquests dies a Marràqueix i als pobles de muntanya dels voltants per avaluar la necessitat urgent d’ajuda.

Després d’una primera valoració de la situació, la Càritas local ha enviat els primers combois amb generadors elèctrics, kits de primera necessitat, mantes, roba, farmacioles i medicines, i aliments. Càritas Marràqueix s’ha encarregat a més de buscar allotjament a desenes de subsaharians que es van quedar sense sostre després de la destrucció de la ciutat.

La situació més complicada es viu als pobles de muntanya. “Fins i tot abans del terratrèmol, a molts pobles no s’hi podia arribar per carretera. Ara, la destrucció causada pel terratrèmol és molt gran, hi ha moltes víctimes i el problema segueix sent com arribar a la gent”, explica Marie Hélène Bellangeon, responsable d’Àfrica a l’àrea de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola.

Després de l’activació de la resposta d’emergència per part de Caritas Internationalis, Càritas Espanyola ha decidit mobilitzar 30.000 euros per respondre a les necessitats més bàsiques de la població afectada per el sisme. La propera setmana, està previst que s’uneixi a l’equip de Càritas Espanyola desplaçat al Marroc Yago Aparicio , membre de l’equip d’Acció Humanitària. L’objectiu de la presència d’aquests tècnics al terreny és integrar-se al comitè que donarà suprot a Càritas del Marroc en el seu enfortiment institucional i en l’anàlisi de les necessitats, de cara a formular un programa de resposta a l’emergència i futurs projectes d’acció humanitària i de reconstrucció i desenvolupament.

Càritas Espanyola col·labora amb Càritas al Marroc des de la dècada dels 90. En els últims anys, en concret, a projectes de mobilitat humana. Els programes posats en marxa als últims anys tenen per objectiu oferir una acollida als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport per que puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa