Sota el lema “Dietes saludables evitant el malbaratament”, els participants van poder aprendre a aprofitar aliments per crear diverses receptes.
La Fundació Espigoladors va portar a terme un taller de cuina d’aprofitament a la Càritas Parroquial de Sant Salvador a Tarragona
En aquests taller, es va abordar la problemàtica global del malbaratament alimentari que afecta moltes llars avui dia. Van treballar per capacitar els participants, dotant-los de l’apoderament necessari per prendre decisions informades sobre la seva alimentació i gestionar-la adequadament.
Durant aquestes sessions, s’han compartit coneixements fonamentals sobre una alimentació completa i equilibrada. S’han proporcionat eines i recursos per organitzar millor els àpats, conservar i aprofitar els aliments de manera eficaç, així com tècniques de cuina que minimitzin el consum energètic en la preparació dels menjars.
Els tallers han estat possibles gràcies al suport financer del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya.
Aquest tipus d’iniciatives posen de manifest la importància de la col·laboració i el suport institucional per fomentar l’educació alimentària i la lluita contra el malbaratament.