La seva identificació immediata amb les persones que sofreixen és una clara mostra de la seva voluntat d’una Església missionera per als pobres i la justícia social

Càritas Diocesana de Tarragona ens unim a la celebració del Dia Internacional del Comerç Just, de la mà de Cáritas Española i la seva Xarxa de Comerç Just i la resta d’organitzacions membres de la Coordinadora Estatal de Comerç Just.

Amb la campanya «Hi ha un producte de Comerç Just per a cada moment del dia» volem recordar que, amb el nostre consum quotidià, podem contribuir a la lluita contra les desigualtats, la pobresa i els efectes del canvi climàtic.

Segons Nacions Unides, 700 milions de persones continuen vivint en la pobresa, i el nombre de persones que passen fam és superior al de fa 15 anys. A més, l’emergència climàtica i els seus efectes devastadors continuen avançant, 2024 va ser l’any més càlid del planeta. Davant això, el Comerç Just és una alternativa que facilita a la ciutadania la seva contribució de manera quotidiana a la lluita contra aquests reptes globals.

En aquesta jornada, volem destacar que al llarg del dia podem triar productes que garanteixen condicions dignes i drets per als qui els elaboren, i la producció dels quals és respectuosa amb l’entorn natural.

Des d’al matí fins a la nit els consumidors i consumidores podem optar per productes d’alimentació, roba, complements, articles d’higiene personal, parament de llar o joguines de Comerç Just. Amb ells es garanteix el respecte als drets humans i laborals: condicions dignes, salaris adequats, preus que cobreixen costos de producció sostenible, igualtat salarial entre dones i homes i no explotació laboral infantil. A més, la seva producció és respectuosa amb l’entorn natural.

Model de producció i consum insostenibles

El manifest de la campanya ens recorda que el nombre de persones que passen fam és superior al de fa 15 anys i ens alerta una vegada més de l’emergència climàtica, on els seus efectes són cada vegada més devastadors i més freqüents. Aquestes problemàtiques globals tenen diverses causes, però sens dubte, el model de producció i consum actual és un dels principals. Per exemple, la indústria tèxtil és una de les més contaminants, produeix el 10% de les emissions totals de CO2. A més, el salari dels qui treballen, en la seva majoria dones i de països asiàtics com Bangladesh, està molt lluny de ser un salari digne. 

Els consumidors i consumidores també tenim un paper important. Amb les nostres decisions sobre els productes que utilitzem en el nostre dia a dia podem contribuir a avançar cap a un món més respectuós, equitatiu i sostenible. El Comerç Just respecta els drets humans i laborals i protegeix el medi ambient. Per això diem que el Comerç Just li senta bé a tothom.

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa