Missa a la Catedral de Tarragona per als refugiats

Creu LampedusaAquest diumenge passat, 26 de març, es va celebrar una missa especial per als refugiats a la Catedral de Tarragona, amb motiu de la presència de la Creu de Lampedusa a l’arxidiòcesi de Tarragona des del passat 18 de març.

Voluntaris i refugiats que participen a Càritas Diocesana de Tarragona van portar la creu a l’altar. L’Eucaristia va ser oficiada per Mns Joan Figueras i la missa va comptar amb la col·laboració especial de Càritas.

Francesc Roig, director de CDT va iniciar la celebració recalcant de nou la terrible situació que viuen en aquests moments els refugiats i va demanar continuar treballant per l’acollida i la solidaritat envers a aquestes persones que han de fugir de la seva terra per a viure en pau

Tant la homilia com les pregàries van ser una crida, un cant a la esperança i al desig perquè el patiment dels refugiats sigui alleugerat per nosaltres, per les institucions, pels governants i per la societat en general.

La creu de Lampedusa

Està realitzada amb restes de fusta de les embarcacions d’immigrants que van arribar a l’illa siciliana de Lampedusa.

El Papa Francesc la va beneir en la seva visita al lloc i va demanar que la creu viatgés pel món per fer-ne pregària i adoració.

Creu Lampedusa