[:ca]Es clausura la V edició del curs d’atenció domiciliària amb el suport d’Inditex [:]

[:ca]El dia passat divendres 5 de febrer es va clausurar la V edició del Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària que organitza Càritas Diocesana de Tarragona.

Moltes de les necessitats que Càritas detecta en la seva tasca diària estan directament relacionades amb la situació laboral, l’atur, la precarietat laboral… i cada vegada hi ha més sectors de la població i persones afectades per aquesta xacra.

Per aquest motiu, entre d’altres, des de Càritas es dissenyen accions formatives promogudes conjuntament amb diverses entitats, com ara, en aquesta darrera edició, Inditex.

El curs Bàsic d’atenció domiciliària ha tingut una durada de 182 hores lectives i 15 hores de pràctiques laborals no professionals. Va començar el dia 22 de setembre i va acabar el 23 de desembre de 2020.

La formació inclou matèries com la neteja domèstica, la higiene i organització de la llar, alimentació, dietètica i cuina, i habilitats personals i socials a l’atenció a les persones dependents i mòduls transversals d’orientació laboral, prevenció de riscos laborals, igualtat de gènere i sostenibilitat ambiental.

El perfil de l’alumnat és el de persones aturades de llarga durada d’entre 21 i 50 anys, amb un nivell bàsic de formació, però coneixement suficient de la llengua i residents al Camp de Tarragona, i es prioritzen les persones que presenten càrregues familiars, dones víctimes de violència de gènere i persones amb economies precàries i factors d’exclusió social, així com aquelles persones que poden estar pendents de regularitzar la seva situació administrativa.

Una qüestió que li dóna un valor afegit al curs és que una vegada finalitzada la formació, les persones participants se’ls deriva als itineraris sociolaborals i se’ls incorpora a la borsa de treball de Càritas, on es fa un acompanyament fins que trobin feina. El curs els capacitarà per treballar en àmbits laborals diversos.

Respecte aquest curs que ha finalitzat, cal destacar que:

  • El 100% dels alumnes que han fet les pràctiques les han superat amb èxit.
  • El 90% dels participants del curs milloren les seves capacitats personals (autoestima, motivació, responsabilitat…) i socials (llengua, sensibilitat ambiental i de gènere, participació social…).
  • El 47% de les persones que han acabat el curs han accedit al mercat laboral.

A l’alumnat se’ls ha donat reforç i suport per salvar la fractura digital i la dificultat d’accés a les noves tecnologies, per poder seguir el ritme de les classes i matèries que s’han impartit en línia per la pandèmia.

Des de Càritas Diocesana de Tarragona es fa una aposta per iniciatives formatives com el curs bàsic d’atenció domiciliària i altres cursos. Seguint aquesta línea, Càritas Diocesana acaba de signar un acord de col·laboració amb l’empresa Arc Serveis Assitencials per incentivar la contractació de dones majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada i que es trobin en situació de vulnerabilitat.[:]